Káva Danesi Doppio 1kg zrno

Kód: KA8615
622 Kč 555 Kč bez DPH 622 Kč / 1 kg
Skladem

Danesi Caffé Doppio je prostě kult pro milovníky kávy. Vysoce kvalitní směs 100% arabik dává kávě minimální kyselost a skladá se převážné z brazilských, keňských a v menším podílu i arabik ze střední Ameriky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Danesi Caffé Doppio je prostě kult pro milovníky kávy. Vysoce kvalitní směs 100% arabik dává kávě minimální kyselost a skladá se převážné z brazilských, keňských a v menším podílu i arabik ze střední Ameriky.

Zpracování mokrou cestou takto kvaltiních arabik se odráží v plné chuti kávy s bohatou krémou. Typicky italské espresso v jeho nejryzejší podobě.

Odkud káva Danesi pochází

Pro tuto převažující směs Arabiky  jsou použity převážně brazilské kávové boby té nejvyšší jakosti, které jsou zpracovány speciálně mokrou metodou. Směs je doplněna přídavky vybraných druhů káv z Keni a Střední Ameriky zpracovávaných naopak mokrou cestou k dosažení optimálních chuťových vlastností použité kávy. To, jak probíhá míchání jednotlivých druhů zelených káv a jaká je metoda jejich pražení, je tajemstvím společnosti Danesi.

Střední Amerika

Kostarika má pro pěstování kávy ideální podmínky – půda je dobře propustná a sopečného původu. Počet kávovníků se dnes odhaduje na 400 miliónů, zatímco zde žije pouhých 3,5 miliónů obyvatel. Neobvyklé je i to, že je v zemi zakázáno pěstovat Robustu. Kostarické kávy obecně mají vynikající chuť, bohatou plnost, optimální kyselost a kořeněné aroma.

Salvador - skoro nejmenší země Střední Ameriky, zde první kávovníky vysadili indiáni. Zdejší mimořádnou odrůdou je káva Pacamara, která má jemnou kyselost, plnou čistou chuť a velmi jemnou vůni, která poskytuje opravdu mimořádný chuťový zážitek.
 

V Guatemale je káva je pěstována především na vulkanických půdách vrchů Sierra Madre, kde jsou pro kávovníky Arabicy naprosto ideální podmínky. Znalci upřednostňují jejich kořenitou a plnou chuť, zvláště pak u káv z oblasti Antigua, kde je půda zásobena dusíkem ze sopečných erupcí, tyto kávy jsou špičkové s kouřovou příchutí.

Jamajka -místní specialitou při pěstování kávy je to, že na terasovitých plantážích pěstují tzv. smíšené kultury, což znamená, že káva roste dohromady s avokádem a banány. Odtud pochází i proslulá káva„Blue Mountain“, která se pěstuje až v nadmořské výšce 2100 metrů. Jedná se o kávu špičkové kvality, která je na kávovém trhu považována nejen za nejlepší, ale také za nejdražší.

Mexiko se stalo čtvrtým největším producentem kávy ve Střední a Jižní Americe. Historie kávových plantáží sahá až do 18. století. Z této doby patřila kultura velkých plantáží, která je dnes ale nahrazována malými rolníky. Nejlepšími pěstitelskými oblastmi Mexika je Chiapas Oaxaca, odkud pochází i známá ušlechtilá odrůda kávy Pluma.

V dalších zemích Střední Ameriky není pěstování kávy natolik výrazné a jedná se tak už jen o menší oblasti, které ale přesto dokáží vypěstovat kávu velmi dobré kvality.

Afrika

Keňa – její kávovníkové plantáže leží ve vysokých nadmořských výškách kolem sopky Kilimandžáro.Keňská káva je povazována za jednu z nejkvalitnějších káv a to převážně Arabicy, která má plnou a bohatou chuť, jemnou ovocnou příchuť a správnou kyselost.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: