Káva Peru Quiquira - zrnková - bílý sáček 250g Aromaniac

Kód: KAV99972
291 Kč 260 Kč bez DPH 1 164 Kč / 1 kg
3 dny
Žluté jablko | Luční med | Hořká čokoláda

Detailní informace

Detailní popis produktu

Peru Quiquira pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

 

Káva rostoucí vysoko v Andských horách v sobě ukrývá obrovský potenciál. Má všechno, co pro získání jedinečného chuťového profilu potřebuje – tropické deště, vulkanickou půdu a dostatečnou nadmořskou výšku. Často ale všechno tohle přichází vniveč, protože se raději upřednostňuje cena.

Od roku 2018 se to snaží změnit společnost Falcon Peru SARL. Ta v oblasti Belén sdružuje drobné farmáře, které vzdělává a vyplácí jim i dvojnásobek ceny, než je na místním trhu zvykem. Právě díky férovému přístupu společnosti tak mohli někteří místní pěstitelé poprvé ochutnat vlastní kávu. A my vlastně taky.

Zrnka naší Peru Quiquira pochází z 10 malých farem o rozloze do 3 ha. Pěstují především odrůdy Bourbon a Typica, které díky vysoké nadmořské výšce (až 1 900 m n. m.) získala označení SHG. Typicky chladnější počasí výrazně prodlužuje dobu zrání – káva má tak více času na plné rozvinutí chuťového profilu. Po namočení se vhodné kávové třešně vytřídí, nechají se 12 hodin odležet a následně se vyloupají. Dalších 30 hodin probíhá fermentace, která se přeruší opětovným promytím a rozložením na slunci. Tam schnou přibližně 18 až 24 dní.

Co byste o kávě měli vědět?

  • Odrůdy: Bourbon, Typica
  • Oblast: Belén, Peru
  • Nadmořská výška: 1 650–1 900 m n. m.
  • Období sklizně: červenec–listopad
  • Metoda zpracování: promytá
  • Stupeň pražení: 90±5 Agtron (Very light brown)

Jak tedy chutná?

Jako první z šálku ucítíte aroma mléčné čokolády a makadamových ořechů. V krémovém těle pak objevíte příjemnou sladkost lučního medu a jen náznak čokoládové hořkosti v dochuti. Vyváženou chuť navíc doplňují svěží tóny žlutého jablka.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: