Vážení zákazníci, z důvodu velkého náporu objednávek vlivem vánoční sezóny a přetížení dopravců se expedice objednávek může opozdit o 2 až 3 pracovní dny. Děkujeme za pochopení.

Káva Alfredo Espresso Super Bar - zrno 1kg

Kód: KA8358
399 Kč 347 Kč bez DPH 399 Kč / 1 kg
Skladem

Ohnivé a bohaté espresso. Uvede vás do italského života malých kaváren a připomene vám atmosféru plážových barů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ohnivé a bohaté espresso. Uvede vás do italského života malých kaváren a připomene vám atmosféru plážových barů.

Odkud káva pochází

Indie. Indická káva má jemnou a vyváženou chuť. Obsahuje přirozeně málo kyselin a proto je velmi dobře „snášena“ naším trávícím ústrojím.

Specialitou Indie je tzv. monsunová káva. Monsooning je zcela originální způsob zpracování kávy a vznikl tak trochu „náhodou“. Jeho kořeny se datují ještě do doby, kdy se káva z Indie přepravovala po moři na lodích. Cesta trvala i několik měsíců a káva byla mezitím vystavena vysoké vlhkosti vzduchu, což změnilo její barvu i chuť. Spotřebitelé si na tuto specifickou chuť natolik zvykli, že když se doprava „zrychlila“ a tím došlo i ke změně chuti, dožadovali se návratu původního stavu. A tak vznikl zcela originální způsob zpracování kávy, monsooning. Surová káva je po sklizni po dobu několika týdnů ve skladech vystavena dešti a monsunovým větrům.

Arabica

Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.

Robusta

(Coffea robusta – canephora) je stálezelený druh z čeledi mořenovité (Rubiace) dorůstající 6–12 m výšky poskytuje první úrodu již 2 roky po vysazení a plody uzrávají průběžně po celý rok. Pochází z tropických deštných lesů povodí řeky Kongo a dnes se pěstuje všude v tropech a subtropech. Má tužší, mírně vlnité, eliptické, jasně zelené, až 30 cm dlouhé listy. Bílé až narůžovělé květy vyrůstají ze svazečků v úžlabí listů. Plodem je asi 1,5 cm velkápeckovice obsahující 2 semena o obsahu kofeinu 1,5–3,3 %. Proto se kávovník statnýpěstuje jako pochutina pro výrobu kávyKvalita vyráběné kávy je však nižší než u kávovníku arabského (Coffea arabica) a tak dnes tento kávovník zabírá podstatně nižší plochy nežkávovník arabský.

Kávovník statný někdy též kávovník robusta  je značně odolný proti nižším teplotám a nemocím, postihující kávovníkové plantáže. Pěstuje se ve výškách 500 až 900 m. Sklízená kávová zrna nedosahují kvality kávy arabiky. Kávová zrna obsahují vyšší množství kofeinuoproti zrnům kávovníku arabica. V některých zemích, zejména v Africe a jihovýchodní Asii, se jejímu pěstování dává přednost pro jeho menší nároky na jakost půdy a vyšší úrodnost. Vysazuje se i na dřívější plantáže arabiky, které byly poničeny chorobou či mrazem.

Sklizeň kávovníku Robusta se provádí strojně, nebo ručním stahováním plodů. V současné době představuje sklizeň této kávy cca 25% světové produkce a její podíl se stále zvyšuje.

O výrobci

Rodinná firma J.J.Darboven se od svého založení v roce 1866 drží základního motta zakladatele Johanna Joachima Darbovena: Inovace vychází z tradice. Dnes mohou obchodní partneři firmy oceňovat vytrvalost a spolehlivost již čtvrté generace zakladatelů.

Téměř sto let před „vynálezem“ zásilkového obchodu poskytla firma svým zákazníkům luxusní služby v podobě prodeje čerstvě upražené, zabalené a následně poštou zaslané kávy. 

V roce 1927 si nechal J.J.Darboven patentovat specifické metody jemného zpracování kávy. Zrodil se úspěch zvaný IDEE KAFFE. Káva, která je dodnes synonymem pro zdravou kávu.

Mezi další prvenství, které si firma připsala do své historie, patří objevení italské „kávové kultury“ pro německý trh na konci 80.let minulého století.

A zároveň jako první německá pražírna kávy dovezla v duchu rovného partnerství první „fair-trade“ kávu do Německa.

 Fair-trade

 Zodpovědný požitek. Sociální, zavazující k životnímu prostředí a zároveň ekonomický.

Standardy Fairtrade obchodu zajišťují výrobu produktů takovým způsobem, aby byl šetrný nejen k životnímu prostředí, ale i k lidem samotným, tedy i po humánní stránce. V praxi to znamená: minimální garantované ceny, prémie pro komunitní projekty, fixní prémie pro ekologické zemědělství, zákaz dětské a jiné nucené práce. A k tomu všemu patří také jistota dlouhodobých obchodních vztahů.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: