Káva Dominikánská republika Barahona - zrnková sáček 250g Čerstvá Káva

Kód: KA8403
169 Kč 147 Kč bez DPH 676 Kč / 1 kg
5 dnů

Káva Dominikánská republika Barahona, často také označovaná jako Santo Domingo Barahona, pochází právě z provincie Barahona v jihozápadní části Dominikánské republiky. Je považována za nejlepší kávu produkovanou v této zemi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva Dominikánská republika Barahona, často také označovaná jako Santo Domingo Barahona, pochází právě z provincie Barahona v jihozápadní části Dominikánské republiky. Je považována za nejlepší kávu produkovanou v této zemi.

Typ: Zrnková káva
Balení: Sáček
Hmotnost: 250 gramů
Výrobce: ČERSTVÁ KÁVA


V dobách dávných, v roce 1720, vydal se Francouz Gabriel de Clieu z návštěvy krále Ludvíka XIV. na dlouhou plavbu k ostrovu Martinique. Vezl s sebou dar z majetku královského - dvě rostliny kávovníku. Legenda praví, že při proplouvání Atlantikem nastalo naprosté bezvětří a de Clieu uvízl na širém moři. Jak šly dny dál, zásoby docházely a rostliny začaly uvadat. Gabriel de Clieu obětoval svoji poslední zásobu vody kávovníkům. Zanedlouho začalo opět foukat, plachty se napnuly a de Clieu šťastně doplul na Martinique i s jednou rostlinkou, která díky jeho oběti přežila. Mezi lety 1725 a 1735 se pak rostlinky dostaly na ostrov Hispaniola, kde dnes leží Dominikánská republika. V tamější bohaté půdě začaly kávovníky hojně růst a daly vzniknout dnes jedněm z nejstarších kávových plantáží Nového Světa...

o kávě

Káva označovaná jako Barahona z Dominikánské republiky je opravdovým gurmánským zážitkem. Díky její plné a sladké chuti, velmi nízké kyselosti a vynikajícímu aroma je nejen považována za nejlepší kávu Dominikánské republiky, ale dokonce je často přirovnávána ke slavné jamajské Blue Mountain.

o zemi, kde se káva pěstuje

Region Barahona v Dominikánské republice se může chlubit opravdu unikátním podnebím pro pěstování - celoroční deště, teplé oceánské proudy a mírné pasáty, to vše jsou ideální podmínky pro dlouhé vegetační období. Díky tomu se mohou kávové plody otevírat pomalu, což zaručuje perfektní kvalitu. V Dominikánské republice je tamější káva vzhledem ke své vysoké kvalitě a nízké kyselosti natolik ceněná a oblíbená, že oproti jiným středoamerickým a latinskoamerickým zemím, které většinu kávy vyvážejí, jí hodně zůstává na ostrově, kde je považována za elixír života. V roce 2007 bylo v Dominikánské republice 50.000 pěstiteli vyprodukováno 4.500 tun kávy k exportu.

chuť kávy

Pro kávu Dominikánská republika Barahona je charakteristická sladká, bohatá plná chuť s velmi jemnou kyselostí. Výtečné aroma je už jen příjemným doplňkem toho, co se odehraje ve Vašich ústech hned po prvním doušku této kávy...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné