BIO Melasa třtinová - Blackstrap 400g Healthlink

Kód: BIO00018
79 Kč 69 Kč bez DPH
Skladem

Přírodní nerafinované sladidlo. Neobsahuje barviva, konzervační látky ani jiné chemické syntetické látky. Jedná se o 100 % přírodní produkt získaný z cukrové třtiny při výrobě cukru. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Přírodní nerafinované sladidlo. Neobsahuje barviva, konzervační látky ani jiné chemické syntetické látky. Jedná se o 100 % přírodní produkt získaný z cukrové třtiny při výrobě cukru. 

Po vylisování cukrové třtiny získáme surovou třtinovou šťávu – melasu, z které se extrahuje cukr.

Po každé extrakci se podíl cukru v melase snižuje a naopak je vyšší koncentrace (pro organismus důležitých nutričních látek) zejména minerálních prvků. Po závěrečné, třetí extrakci, má nižší obsah cukru a naopak nejvyšší možný podíl uvedených prvků. 

 

 

SLOŽENÍ

100% BIO třtinová melasa.

 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

  na 100 g %* na 100 g
Energetická hodnota                956 kJ/ 229 kcal  
Tuky, z toho: 0 g  
- nasycené mastné kyseliny 0 g  
Sacharidy 59 g  
z toho cukry: 42 g  
Bílkoviny 0 g  
Sůl 0 g  
Měď 2 mg 200 %
Mangan 2,57 mg 128 %
Vápník 839,5 mg 105 %
Draslík 2432,64 mg 122 %
Železo 17,07 mg 122 %

* Referenční hodnota příjmu.

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ A POUŽITÍ

2–3krát denně 2 čajové lžičky.

Nejvhodnější je třtinovou melasu rozpustit ve sklenici vody popř. kávy, čaje. Obdržíte příjemný nápoj s jemně sladkou ovocnou příchutí. Případně je možné melasu konzumovat přímo a poté zapít. Je také vhodná jako přísada do sušenek, chleba, různých omáček a marinád.  

Největší výhodou melasy je její schopnost vhodně doplňovat výživu snadno vstřebatelnými přírodními živinami. Její účinky nejsou okamžité, proto by se měla užívat dlouhodobě a pravidelně.

 

OSTATNÍ INFORMACE

Skladujte v suchu bez přímého slunečního záření.

 

Země původu: Paraquay

Hmotnost: 600 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Superpotraviny, Bio
Potraviny vše: BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: