Univerzální směs bez lepku 550g Labeta

Kód: BIO0001540
45 Kč 39 Kč bez DPH 82 Kč / 1 kg
10 dnů

Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? My jsme si dali tu práci za vás a připravili jsme pro vás speciální bezlepkovou mouku. Smíchali jsme kukuřičnou a rýžovou mouku, kterými bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít námi připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? My jsme si dali tu práci za vás a připravili jsme pro vás speciální bezlepkovou mouku. Smíchali jsme kukuřičnou a rýžovou mouku, kterými bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít námi připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.

Složení

bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová

Víte, že

guma guar – zvyšuje trvanlivost a zamezuje drobivosti pečiva, má rostlinný původ, je považována za bezpečnou látku; fosforečnany vápenaté – zlepšují kvalitu těsta, nejsou známy nežádoucí účinky, jsou považovány za bezpečnou látku; kyselina askorbová – má antioxidační účinky, zajišťuje snadnější zpracování těsta, vyrábí se z hroznového cukru, nemá žádné nežádoucí účinky při běžném příjmu; kyselina citronová – používá se jako konzervant, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní a je považována za bezpečnou látku

Návod na přípravu

Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany.

Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.

Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“.

Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme el. šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi  45–50 minut.

Výživové hodnoty v suché směsi
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1498/ 353
Tuky [g] 0,7
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2
Sacharidy [g] 83
z toho cukry [g] 1,2
Bílkoviny [g] 2,9
Sůl [g] < 0,01
Vláknina [g] 1,5
Laktóza [g] < 0,01

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné