BIO Řeřicha - semínka na klíčení 3kg Wolfberry

Kód: BIO0001443
Vegan
Značka: Wolfberry
969 Kč 843 Kč bez DPH 323 Kč / 1 kg
5 dnů

Řeřicha Wolfberry BIO semínka na klíčení 3 kg. Těžko najdete chutnější výhonky řeřichy než ty, které si sami vypěstujete. Jejich chuť připomínající ředkvičku příjemně doladí pomazánku nebo jiné studené pokrmy. Klíčky a zelené výhonky řeřichy jsou lehce stravitelné, plné vitamínů minerálů a aktivních enzymů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Možností, jak využít v kuchyni klíčky a výhonky, je nepřeberně množství. Naklíčená řeřicha se v syrovém stavu hodí do pomazánek a dipů nebo jako lehce pikantní příloha. Vyhněte se však tepelné úpravě, měla by hořkou chuť.

Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. V západní fytoterapii se údajně užívá při zánětech močových cest nebo ledvinových kamenech a v Indii ji považují za pánské afrodisiakum na zvýšení potence.

Vlastním sázením a klíčením navíc ušetříte planetu od zbytečného odpadu. Stačí dózu na semínka nevyhazovat a naplnit si ji znovu semínky z Wolfberry ECO REFILL balení, které je vyrobeno z rostlinné, plně kompostovatelné fólie.

Návod na klíčení
•  Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
•  Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
•  Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
•  První klíčky se objeví po 24 hodinách.
•  Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
•  Před konzumací klíčky opláchněte.

Rady a tipy
•  Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
•  Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.

Alergeny
Bez alergenů

Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.

Země původu
Itálie

Obsah
3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: