Xylitol sladidlo z březové kůry Wolfberry 350g

Kód: CM199
114 Kč 102 Kč bez DPH 326 Kč / 1 kg
Skladem

Xylitol Wolfberry 350 g je vynikající náhradou běžného cukru. Sladidlo vyrobené z březové kůry. Méně kalorií, nízký glykemický index, bez sacharózy. Bezlepková potravina vyrobena z březové kůry.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Xylitol, který můžete znát i jako dřevný, případně březový cukr, patří do skupiny alkoholických cukrů. Používá se jako náhrada řepného cukru a v zemích EU se označuje kódem E967. Má velmi sladkou, ale svěží chuť, je téměř bez vůně a jeho konzistence je ve formě bílého krystalického pudru.

Jako domovská země xylitolu se považuje Finsko, kde je opravdu velmi populární a kde se běžně používá při výrobě žvýkaček a cukrovinek. Jeho sladivost je téměř stejná jako u řepného cukru, ale xylitol dodává organismu asi o 40 % méně kalorií než cukr.

Xylitol nemá žádné vedlejší pachutě, takže jím jde ve všech směrech nahradit klasický řepný cukr. Jeho rozpustnost je 99 %, takže ho lze použít ve studené i teplé kuchyni, při přípravě různých salátů, při pečení, vaření, nebo slazení nápojů. Xylitol má velmi nízký glykemický index, je proto vhodný i pro diabetiky.

Pozor ale, protože psům může xylitol způsobovat velmi vážné zdravotní problémy. U psů, kteří zkonzumují velké množství potravy slazené xylitolem, dochází k náhlému snížení krevního cukru. To může do 30 minut po konzumaci vést ke ztrátě jejich koordinace, ve vzácných případech dokonce k selhání ledvin a koagulopatii.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1005 kJ / 240 kcal; Tuky: 0 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 99.8 g – z toho cukry 0 g; Bílkoviny: 0 g;Sůl: 0 g

Dávkování
požadované množství cukru nahraďte xylitolem v poměru 1:1

Skladování
Uchovávejte v chladu, suchu, v uzavřené nádobě.

Složení
xylitol krystalický 100%

Země původu
Finsko

Obsah
350 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Trvanlivé potraviny
Sladidla a soli: xylitol

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: