Rémy Martin

Roku 1927 uvedl Rémy Martin House koňak v kategorii VSOP, který se okamžitě stal prodejním trhákem, a to především díky své skvělé kvalitě. Dnes je koňak Rémy Martin VSOP považován za „zákonodárce kvality“.

 

Výroba

Destilace

První - jeden z nejdůležitějších kroků - je výběr hroznů ze dvou nejkvalitnějších oblastí Cognacu - Grand a Petite Champagne. Po dvojnásobné destilaci révového vína, které je nejprve velmi jemně lisováno, se destilát nechává stařit v dubových sudech, díky nimž získává charakteristickou barvu a aroma. Pro jejich výrobu se používají výhradně duby z oblasti Limousine s průměrným stářím dubu více jak 100let. Blend master, který je školený po celý svůj profesní život, míchá (blenduje) jednotlivá eaux-de-vie, která dosáhla požadovaného stáří, tak aby dosáhl konzistentní vytříbené chuti koňaku Rémy Martin a vyjádřil dokonalou harmonii širokého spektra aroma a chuti. Nový projev koňaku Rémy Martin VSOP pochází ze závěrečné fáze eaux-de-vie, která se odehrává po závěrečném míchání, na konci procesu zrání. Po dobu jednoho roku se eaux-de-vie skladují výhradně ve vyzrálých dubových sudech Limousin, které jsou více než 20 let staré a které zvýrazňují jejich ovocné podtóny: tento proces se nazývá Mature Cask Finish – tedy „dokončení ve vyzrálém sudu“.

 

Zrání

Rémy Martin VSOP představuje směs více jak 200 eaux-de-vie, která zrají 4 - 15let. Výsledná směs má zlatou, světle jantarovou barvu.

 

Historie

Sláva Rémy Martin House začala již v roce 1724, kdy byl tento koňak založen mladým vinařem, panem Rémy Martinem. Roku 1738 byl tento koňak oceněn francouzským králem Ludvíkem XV., který mu jako jedinému dovolil založit další vinice navzdory zákonu, který jejich rozšiřování již neumožňoval. Roku 1848 uvedl Rémy Martin první koňak s označením "Fine Champagne Cognac". O 22 let později byl uveden mýtický symbol "Centaur", který reprezentuje dokonalé spojení člověka s přírodou.

 

1848

Uvedení prvního Rémy Martin koňaku s označením "Fine Champagne Cognac".

 

1870

Uvedení mýtického symbolu "Centaur"-a, který reprezentuje dokonalé spojení člověka s přírodou.

 

1927

Uvedení RM VSOP, které se okamžitě stává prodejním trhákem především díky vynikající kvalitě.

 

1948

Od tohoto roku vyrábí Remy Martin House 100% svého koňaku pouze z révy z oblasti Petite a Grande Champagne.

 

1972

Uvedení slavné tmavé, frostované lahve RM VSOP.

 

2012

Vylepšen proces výroby VSOP Mature Cask Finish a změna láhve na čirou.

84
2235018422350

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.